Sisustussuunnittelu

Sisustussuunnittelulla autan luomaan tiloja, joissa on huomioitu mieltymyksesi, toiveesi ja tarpeesi sekä aikaa kestävät ja toiminnalliset ratkaisut. Suunnittelen koteja, toimitiloja, uudis- ja remonttikohteita.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan miten voin olla avuksi.

Pientä piristystä tai suurempaa muutosta

Sisustussuunnittelu aloitetaan  alkukartoituskäynnillä, jonka perusteella lasken tarjouksen suunnittelutyölleni. Tarjoukseen erittelen ne suunnittelun osa-alueet, joista olemme sopineet ja sen mitä ne pitävät sisällään.

Sisustussuunnittelu voi sisältää kohteesta ja asiakkaan toiveista riippuen kokonaisvaltaisesti kaikki osa-alueet, tai jonkin yksittäisen osa-alueen. Aina ei ole tarvetta muuttaa kaikkea.

Sisustussuunnitelman laajuuteen vaikuttaa se, mitä osa-alueita, piirustuksia ja ohjeistuksia se sisältää.

Esimerkkejä suunnitelman sisällöstä

  • Pohjapiirros suunniteltavasta tilasta mittakaavassa
    Pohjapiirroksia on erilaisia, ja ne sisältävät suunnitelman laajuuden mukaan erilaista informaatiota mm. kiinto- ja/tai irtokalustesuunnitelman tai materiaalisuunnitelman ilman kalusteita
  • Maalattavien ja tapetoitavien seinien sijainnit ja sävyt
  • Seinäkohtaiset kuvat tarvittavista seinistä
  • Pintamateriaali- ja värisuunnittelu
  • Kiintokalustesuunnittelu: keittiö, vaatesäilytys, liukuovitilanjakajat, kodinhoitohuone
  • Irtokaluste- ja valaisinsuunnittelu
  • Tekstiilisuunnittelu: verhot, matot sekä muut tarvittavat tekstiilit
  • Listat valituista materiaaleista, kalusteista, tekstiileistä ja muista sisustustuotteista, jotka toimivat muisti- ja ostoslistana

Tilasuunnittelu

Tilasuunnittelussa keskitytään toimintojen suunnitteluun ja niiden loogiseen sijoitteluun.

Tilaratkaisuilla kuten kulkureittien valinnalla vaikutetaan tilan toiminnallisuuteen. Myös tilojen monikäyttöisyys tulee ottaa suunnittelussa huomioon, olipa kyseessä sitten koti, toimisto tai jokin muu tila esimerkiksi harrastetila.

Tilasuunnittelun aikana määritellään mahdolliset rakenteelliset muutokset, kuten purettavat seinät sekä muut muutostyöt. Suunnitelmaan sisältyy myös huonekortti tuote- ja toimittajatietoineen.

Pintamateriaali- ja värisuunnitelma

Pintamateriaaleilla ja väreillä on merkittävä vaikutus tilan viihtyvyyteen ja aistimme ne aina, vaikka emme varsinaisesti kiinnittäisi niihin muuten huomiota.

Materiaalivaihtoehtoja on useita, ja valinta niiden välillä saattaa olla haastavaa. Pintamateriaalien suunnittelussa huomio kiinnittyy kulutuksenkestävyyteen ja

värisuunnittelussa puolestaan harmoniseen ja tasapainoiseen kokonaisuuteen.

Sisustussuunnittelijana tulen tässä kohtaa avuksesi ja autan sinua löytämään sopivat väri- ja struktuurivaihtoehdot tilaasi. Laadin sinulle väri- ja pintamateriaalisuunnitelman, joka sisältää pohjapiirroksen merkintöineen sekä listauksen tuotetietoineen.

Kiintokalustesuunnitelma

Kiintokalustesuunnitelmaan voidaan sisällyttää kodin minkä tahansa tilan  kiinteiden kalusteiden suunnittelu ja materiaalivalinnat.

Autan mielelläni valitsemaan keittiön, eteisen, kylpyhuone- ja WC-tilojen sekä kodinhoitohuoneen kiintokalusteet sekä vaate- ja muut säilytyskalusteet.

Kauttani myös mittatilauskalusteet.

Irtokalustesuunnitelma

Irtokalustesuunnitelmassa voidaan hyödyntää jo olemassa olevia kalusteita yhdistellen uutta ja vanhaa, jolloin sisustuksesta saadaan mielenkiintoinen ja persoonallinen tai suunnitella täysin uusi kalustus.

Suunnittelen tilasi käyttötarkoitukseen sopivan kalustuksen toiveittesi pohjalta. Irtokalustesuunnitelma pitää sisällään liikuteltavien kalusteiden sijoittelun tiloihin.

Mikäli oikeaa kalustetta ei tunnu löytyvän tiettyyn käyttötarkoitukseen, voin suunnitella tarvittavan kalusteen yksilöllisesti ja auttaa sen teettämisessä.

Tekstiilisuunnitelma

Tekstiileillä on helppo luoda uutta ilmettä ja tunnelmaa, kun tuntuu että koti kaipaa piristystä.

Verhot, matot, tyynyt ja kalusteiden verhoilu viimeistelevät sisustuksen ja tuovat tilaan kodikkuutta ja kenties myös lisää väriä ja runsautta.

Suunnittelen tilaasi sopivat, mittojen mukaiset tekstiilit, jolloin varmistamme tilaan sopivat oikeankokoiset matot ja sopivan mittaiset verhot. Autan mielelläni myös mittatilaustyönä valmistettavien tekstiilien teetättämisessä.

Miten sisustussuunnitteluprosessi etenee?

Sisustussuunnittelu aloitetaan aina kartoituksella, jonka pohjalta saat tarjouksen suunnittelutyöstä. Mikäli hyväksyt tarjouksen, aloitan varsinaisen suunnittelutyön.

Kiinnostuitko?

Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro kuinka voin olla avuksi.

SirkkuU

Innovatiivista
sisustussuunnittelua

Toimialue:

Vantaa
Tuusula
Järvenpää
Kerava
Sipoo 
Helsinki Espoo

 

Ota yhteyttä

045 6722 088

sirkku@sirkkuu.fi

Pohjantähdentie 10, Vantaa